Your browser is out-of-date.

In order to have a more interesting navigation, we suggest upgrading your browser, clicking in one of the following links.
All browsers are free and easy to install.

 
  • in vitruvius
    • in magazines
    • in journal
  • \/
  •  

research

magazines

projects ISSN 2595-4245


abstracts

português
O Quiosque EL165, do Br3 Arquitetos, constitui a área de lazer de uma residência existente. O programa une piscina, deck, trapiche e quiosque – este último, em concreto armado e acabamento em tijolo, é o elemento central da composição.

english
The EL165 Kiosk, a project by Br3 Arquitetos, is the leisure area of an existing residence. The program unites a swimming pool, deck, a pier and a kiosk – the last in concrete and brick finishing, is the central element of the composition.

español
El Quiosco EL165, de Br3 Arquitetos, es el área de ocio de una residencia existente. El programa une una piscina, una terraza, un muelle y un quiosco – este último, en hormigón armado y acabado de ladrillo, es el elemento central de la composición.

how to quote

PORTAL VITRUVIUS. Kiosk EL165. Projetos, São Paulo, year 19, n. 226.02, Vitruvius, oct. 2019 <https://www.vitruvius.com.br/revistas/read/projetos/19.226/7507/en>.


Located in Gravataí, southern Brazil, this work was developed to compose the leisure area of an existing residence. Thus, this project organizes the following items: a pool, a deck and a kiosk, the latter being the central element of this composition.

Kiosk EL165, Gravataí RS Brasil, 2016. Architects Diego Brasil and Anderson Calvi / Br3 Arquitetos
Foto / photo Marcelo Donadussi

The kiosk consists of a rectangular cover of reinforced concrete, whose largest side is 15 meters long and the lowest, 6 meters. Four circular columns in the same section, measuring 35 cm each, lift it 3 meters from the floor level. In the longitudinal direction, the supports present a 9-m inter-column space and 3 meters of balance on each side. Transversally, 5.20 meters separate pillars that are spaced 40 centimeters from the edges.

Kiosk EL165, Gravataí RS Brasil, 2016. Architects Diego Brasil and Anderson Calvi / Br3 Arquitetos
Foto / photo Marcelo Donadussi

This cover serves as a partial shelter for three volumes of apparent brick. The first is a 2.20x4.00m rectangle, which is arranged along the kiosk, featuring two bathrooms, a module for TV, a storage location, and a planter. The second, a 1x3.50 rectangle oriented in the same direction as the previous volume, is intended for cupboards and refrigerator. The third is a L-shaped polygon. It is one meter wide with outer segments measuring 3.2 meters and internal segments, 2.20 meters. This latter site features the grill, the pizza oven, and the wood stove. All volumes have the same height, 2.60 meters.

Kiosk EL165, Gravataí RS Brasil, 2016. Architects Diego Brasil and Anderson Calvi / Br3 Arquitetos
Foto / photo Marcelo Donadussi

The kiosk also shelters a bar that serves the swimming pool, which is situated 70 cm below the floor level, and consists of a rectangle 4.80 meters long and one meter wide.

Kiosk EL165, Gravataí RS Brasil, 2016. Architects Diego Brasil and Anderson Calvi / Br3 Arquitetos
Foto / photo Marcelo Donadussi

data sheet

project
Quiosque EL165

local
Gravataí RS Brasil

year
2016

area
Site: 2.200 m2

Building area: 105 m2

Total area: 315 m2

architecture
Architects Diego Brasil and Anderson Calvi (authors) / Br3 Arquitetos

Structural Engineering
Jonatas Krugg

photo
Marcelo Donadussi

comments

226.02 residencial
abstracts
how to quote

languages

original: português

outros: english

source

share

226

226.01 institucional

Sesc Guarulhos

newspaper


© 2000–2019 Vitruvius
All rights reserved

The sources are always responsible for the accuracy of the information provided